FANDOM


Aaron Thompson
God: Anubis (Pesedjet)

Player: Anders Lundberg

Rank: Demigod

Legend: 6

Willpower: {{{Will}}}
Strength:

Dexterity:

Stamina:

Charisma:

Manipulation:

Appearance:

Perception:

Intelligence:

Wits:

4 (1) [{{{strEpic}}}]

5 (4) [{{{dexEpic}}}]

5 (4) [{{{staEpic}}}]

4 (1) [{{{chaEpic}}}]

2 [{{{manEpic}}}]

3 (3) [{{{appEpic}}}]

5 (4) [{{{perEpic}}}]

5 (3) [{{{intEpic}}}]

5 (4) [{{{witEpic}}}]

Purviews: Death, Guardian, Health, Heku, Justice, War

En scion av Anubis som håller till i New York. Han börjar lite smått bli känd inom poliskretsarna och deras familjekretsar som polisen som alltid dyker upp då något skumt brott precis begåtts. Han hänger med Damian Wright och känner även Diego Silva.

UtseendeRedigera

AaronGuns

Aaron är en man som oftast inte ser ut att ha någon känslor alls. Han går alltid runt med samma stela min och klädd i samma mörka hatt, läderrock, byxor och stövlar. Skjortan är oftast beige eller grå, men det händer att han drar på sig andra färger om det är något särskild han ska göra. Han har burit en röd skjorta de dagar han vet att han ska utföra något blodigt arbete för att det inte skall synas hur nerblodat han är. Han bär också alltid, oavsett väder och temperatur, handskar som täcker hans händer. I början var det för att dölja hans identitet om han vart tvungen att ta till våld, men numera har det blivit en princip sak för honom. Bilden av honom har helt enkelt börjat etsas in i medvetandet hos de som känner till honom. Hans kläder slits också sönder då han är mycket tåligare än vad de är, vilket har gjort att han oftast har ett lager med kläder hemma i samma stil.

Hatten var det enda som Aarons far lämnade efter sig (vilket i själva verket var Anubis) och sedan han flyttade hemifrån så har han alltid den på sig, eller åtminstone med sig. För många så har hatten blivit själva sinnebilden av Aaron och den befäster hans utseende som en sorts modern cowboy. Hatten är ingen birthright, men kan mycket väl bli en eftersom Anubis själv har burit den.

Han bär också två vristband som ser ut att vara gjorda i silver vid första anblicken, men det är tydligt att de endast är gjorda i en kromliknande metall om man tittar närmare på dem. Till detta så bär han alltid en scarf eller liknande runt halsen, under vilken han har den amulett som Anubis gav honom. Scarfen tjänar det dubbla syftet att den är snygg (i alla fall enligt honom) och dessutom så kan den dölja hans identitet (någolunda ifall folk inte vet vem han är) så att han inte blir efterfrågad ifall han måste göra något tvivelaktigt. Dock så är det inte så ofta han använder den eftersom hans scion förmågor skyddar honom ifrån att bli upptäckt. Hans två bälten är gjorda i läder och i dem så har han alltid extra ammunition till sitt gevär och han går ständigt runt med geväret dolt på ryggen, som tack vare Anubis inte syns om man inte besitter en förmåga som gör att man kan se övernaturliga föremål.

Då det behövs har han sin polisbricka fullt synlig, annars har han den fäst på sitt gevär som han sedan gömmer. Aaron ger intrycket av att vara en cowboy ifrån det gamla vilda västern, vilket också är lite meningen. Om det krävs så klär han sig i en fin kostym som han har långt in i garderoben och han föredrar fluga framför slips. Han har också en svart kostym som han använder då han går på begravningar eller då han 'arbetar' nere i den lilla begravingsbyrå han har nedanför sitt hem.

LegendRedigera

En jägare som aldrig ger upp... Den brutala rättvisan och straffet. Aaron är alla dessa delar och det är på detta sätt som hans legend har börjat spridas. Redan nu så viskas hans namn med vördnad och ifrån New York så har hans dåd börjat sprida sig. Polismän som inte ens mött Aaron, utan bara hört om honom, drar historier om hur han ensam möter maffiagäng och utmäter rättvisa för brott som annars aldrig skulle blivit upptäckta. Han börjar bli en gud av rättvisa och dom... de levandes domare.

BakgrundRedigera

Aaron växte upp i östra USA och det var där han utbildade sig. Se också bakgrund

VisitationRedigera

Den egyptiske guden introducerade sig som hans fader och snart stod det klart för Aaron att han inte var dödlig som alla andra i poliskåren och han förstod genast varför han var så besatt av begravningar och att de döda skulle hanteras med respekt av sina efterlevande. Han accepterade fort sin nya roll som Anubis son och Anubis tog ner det gamla gevär som Aaron alltid velat pröva ifrån väggen ovanför den kista som stod precis vid ingången och gav till honom. Aaron fick också en amulett av sin fader, som sedan lämnade begravningsbyrån i Aarons händer och försvann ut i natten. Anubis visade Aaron nödvändigheten med att låta Ma'at stå för bedömningen av en persons död, så Aaron tog den lag som inte fungerade i egna händer. Även om detta inte är exakt vad Anubis ville, så är det ett nödvändigt steg för att Aaron ska se den helhet som världen består av.

Aaron har nu tjänat som Anubis scion i lite mer än ett år. Han har bara haft ett fåtal möten med föremål och varelser som inte är naturliga, men på sistone så har det blivit allt fler incidenter med främmande varelser och föremål som får honom att tro att något är på väg att hända. Det hela förvärrades av att han återsåg sin vän Damian under ett undercover uppdrag för lite mer än ett halvår sedan.

Jakten på RunstenarnaRedigera

Allt började med att Aaron fick ett telefonsamtal om ett mord som begåtts på en populär nattklubb. Eftersom den tillhörde en av New Yorks olika ligor som kontrollerades av Maffian, så drog Aaron ett samtal till Damian och bad om hans hjälp för att ta sig in på klubben. Sagt och gjort så visade det sig att Aarons misstankar stämde och det visade sig vara något mer än ett vanligt mord...

Jakten på runstenarna tog gruppen världen över och till sist så ledde det till att Aaron, Damian och Erik uppgick till halvgudarnas skara. De skaffade sig dock också fiender och ett stort företag, Sleipner Transport, undrar fortfarande vilka de är och vad de gjorde...

Jakten på Julius CaesarRedigera

Gruppen reste sedmera till Italien och lämnade snart Rom bakom sig för att finna Julius Ceasar. De valde den enklaste vägen, vilket ledde till att de vart tvungen att fly undan en legion av soldater som slungade spjut mot dem. Aarons bil blev väldigt igelkottslik men till sist lyckades de finna Caesar och övertyga honom om att lära asarna slåss lite mer koordinerat, trots att Brutus försökte stoppa dem från att nå fram.

Festen på OlympusRedigera

Efter en underlig serie med händelser medan de andra festade så sökte sig Aaron efter sin far. Han fann honom precis innan Anubis skulle iväg och möta ett antal gudinnor (där han sedmera kom att möta Selina). Aaron fick en hint av sin fader att han borde prata med Damian om något viktigt och Aaron letade upp Damian, bara för att behöva gå ner i underjorden för att hinna ikapp honom. Där nere råkade han höra Damians planer om att stjäla viktiga reliker ifrån gudarna, vilket Aaron omedelbart sprang fram för att stoppa. Den Scion Damian pratade med dock, var en Scion av Ares (Mer bestämt så var det Hetiklon, den Scion som lurade Kainan) som släpte en Mantikora över Aaron. Medan Damian och Hetiklon rörde sig därifrån så slogs Aaron emot denne och han blev snabbt in dragen i en serie händelser som blev början på hans strid i underjorden där halvguden Hexxion jagade honom tillsammans med en annan halvgud. Sedan dess har Aaron varit fast i underjorden utan ett sätt att ta sig ut och hans tålamod börjar tryta...

EfteråtRedigera

Aaron har haft många göromål med olika Scions och dyl. Bland annat har han slagits emot Applejack under en resa i Italien.

Reliker och ägodelarRedigera

Aarons Camaro 78Redigera

Aaron har en väldigt fin stortå som kallas för 'The Swiss Whistler', som har sin egen historia och mystiska förmågor. 

BegravningsbyrånRedigera

Aaron blev given en begravningsbyrå utav Anubis då denne utförde sin "visitation" hos Aaron. Den har vad Aaron vet inga kunder och han har ännu inte hittat nyckeln till det rummet där det står fem kistor, vilket också tycks vara det enda som finns i butiken. Huset finns inte på pappret utan verkar existera lite för sig själv nedanför Aarons lägenhet och efter lite efterforskningar så fick Aaron reda på att det faktiskt var en del av hans lägenhet tills precis innan han flyttade in, då ett byggbolag raskt byggde om delar av huset så att begravningsbyrån fick plats under Aarons lägenhet (som då var en tvåvånings lägenhet men numera är en en våning).

De dagar som Aaron inte tar hand om sin Camaro så hänger han ofta på begravningsbyrån och han har till och med börjat klä upp sig lite till då han ska gå in där. Han finner det poetiskt att sitta och läsa dagstidningen vid skrivbordet där nere eller helt enkelt leta efter nyckeln, eftersom det är avslappnande.

Grizzly OldRedigera

Aaronsgun

Det gevär som Aaron fick av Anubis ersatte hans gamla gevär (som dessutom knappt fungerade eftersom Aaron använde den till alla möjliga saker där han behövde något tungt). Det överdimensionerade geväret är designat för att orsaka skada och Anubis själv vägleder de kulor som avfyras av dem, vilket gör att de som träffas snabbare kan bedömas av Ma'at i livet efter detta. Trots att inte alla de som träffas av kulorna och dör bedöms just av de egytiska gudarna så kan geväret fortfarande skada dem eftersom de i sin tur kan bedömas av det som de tror på.

Exakt vad geväret har för egenskaper utöver dessa vet inte Aaron, men de är definitivt flera än vad han tror.

Geväret tillverkades utav en del av Ma'at, som Anubis tog utav den gudomliga rättvisan och tog till Ra, vars öga brände bort all orättvisa ifrån metallen. Sedan tog han trä ifrån det träd som Osiris huvud växte inuti medan han var splittrad i flera delar, för att till sist be Ptah sammanfoga ett av de dödligaste vapen som skapats av den egyptiska pantheonen. En del av legenden kring vapnet säger att Aaron kommer använda det emot den egyptiska pantheonen för att skapa rättvisa, men det är något som Anubis enligt sig själv redan sett till att det inte kommer ske.

BoonsRedigera

+2 Atk, +3 dmg, Hideable from mortal eyes Aaron misstänker att geväret inte kan skada oskyldiga, utan kulorna träffar dem utan att orsaka skada. Detta är dock en halvsanning, för egentligen så är det Aaron som bedömer deras skyldighet och därmed inte skjuter på de som är oskyldiga.

Ra's AnkhRedigera

RaAnkh

Då Aaron blev besökt av Anubis så fick han en gåva av sin fader i formen av en amulett som innhade mystiska krafter som Aaron kunde tappa och använda. Han har numera amuletten med sig vart han än går och han anser att den ger honom ett skydd emot skada som inte ens en skottsäker väst skulle ge. Han har den alltid under sin scarf eftersom den ibland ger folk ett underligt intryck av honom. Om han svidar om till sin kostym så har han den innanför skjortan, såvida det inte är en fest eller dylikt där det passar att ha ett sådant föremål med sig.

BoonRedigera

Death, Chaos 1, Guardian, Health

Ma'at fjädernRedigera

Aaron fann, ganska precis en månad innan kampanjen började, en fjäder som han kände makt ifrån. Fjädern visade sig vara en av Ma'at fjädrarna som man väger en döds själ emot. Han har den alltid med sig runt halsen och den begåvar honom med både tur och mening att fortsätta.

BoonsRedigera

Justice, +2B/+2L soak, +1A soak, x2 på soak ifrån Body Armor Knack

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.