FANDOM


Amaltea
God: Hermes (Dodekhanteon)

Player: Sofia

Rank: Hero

Legend: 2

Willpower: {{{Will}}}
Strength:

Dexterity:

Stamina:

Charisma:

Manipulation:

Appearance:

Perception:

Intelligence:

Wits:

3 [{{{strEpic}}}]

4 (1) [{{{dexEpic}}}]

4 (1) [{{{staEpic}}}]

3 [{{{chaEpic}}}]

2 [{{{manEpic}}}]

2 [{{{appEpic}}}]

3 [{{{perEpic}}}]

3 (1) [{{{intEpic}}}]

3 (1) [{{{witEpic}}}]

Purviews: Magic, Psychopomp, Arete

En ung grekisk flicka som blivit tvångsdraftad in i armen eftersom staden Chalkis är under en belägring av en främmande arme. Vad de vill eller vilka de leds av är något hon inte känner till, hon vet bara att om inte hon slåss tvingas hennes morfar att göra det.

BakgrundRedigera

Amaltea växte upp i den mellersta delen av Grekland, inte alltför långt ifrån staden Delphi. Hennes mor dog då hon var ganska ung i en sjukdom som drog livet ur henne och därefter tog hennes morfar hand om henne och hon växte upp på hans gård som låg en bra bit utanför den lilla stad som de bodde vid. Trots att staden inte var direkt stor så var det en rik liten stad tack vare den handelsväg som gick igenom den.

När armen kom vandrande genom staden så ställdes hon inför ett val hon inte tvekade att genomföra... antingen skulle de drafta hennes morfar eller henne och trots protester så draftade de henne... Något som dock var märkligt var att tre män släpades efter en av vagnarna armen hade med sig eftersom de hade vägrat gå med på att draftas. En av dem intresserade Amaltea och det visade sig senare vara Asikles.

Kyris passetRedigera

När armen hade börjat vandra emot Chalkis så möttes de av nya order. En förstärkning vandrade emot den belägrade staden genom passet Kyris som de blev utsände för att hindra. Trots att de var underlägsna i antal så ställde de sig i passet och inväntade fienden. De anfölls dock av ett bakhåll och när en Cyklop kastade sig nerför klipporna såg allt förlorat ut. Amaltea och Asikles valde dock att ta upp striden emot cyklopen och de vann trots att de bara var två "vanliga" människor emot en cyklop.

Svinen i StadenRedigera

Efter att ha segrat i Kyris så vandrade armen vidare emot Chalkis och bara ett dygn efter så stötte de på en helt folktom by. Allt som de kunde utgöra var att invånarna hade flytt ifrån byn i all hast. Snart blev det tydligt att det verkade som om jättegrisar hade tvingat dem att fly. Amaltea och Asikles sökte upp en av grisarna tillsammans med flera i gruppen och efter en tuff strid lyckades de dödade den.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.