FANDOM


HistoriaRedigera

För mycket länge sedan så tämjde Dunälvorna de första dimponierna. Det är oklart hurvida dessa, likt Dunälvorna, antingen är naturväsen eller riktiga djur men de är likväl kända för sin lydnad emot sin ryttare.

Genom historiens lopp så har dock den ursprungliga dimponyn delats upp i två underarter, den ena känd som just bara dimpony, medan den andra kallas för Stridsdimma utav Dunälvorna.

UtseendeRedigera

En dimpony är likt en vanlig pony mycket liten. Deras hovar omges av dimma och de tycks radiera kyla då man rör vid dem. Här slutar dock likheterna mellan de två arterna.

DimponyRedigera

Oftast vit eller grå till färgen och med lång man som ibland tycks lösas upp till dimma. De är ungefär 70-80 cm i mankhöjd och är oftast väldigt intelligenta.

StridsdimmaRedigera

En stridsdimma skiljer sig ifrån den vanliga ponyn då de är mycket större, oftast 90-100 cm i mankhöjd och mycket muskulösare. de har kort man och är oftast svarta till färgen, med små ilskna ögon.

RyttareRedigera

Såvitt man vet, så finns det bara två raser som kan rida en dimpony, oavsett sort. Dessa är Alver (österled) och Dimälvorna.

DimälvorRedigera

Dimälvor avlar fram dimponyer och kan rida dem utan modifikation.

AlverRedigera

Förutom Dunälvor är det bara mörkhyade österlänska alvkvinnor som får rida på dem så länge de inter bär vapen. Om de bär vapen så kastar Dimponyn av dem. Om en österländsk alvkvinna upprepade gånger försöker rida på en dimpony trots att hon bär vapen så somnar hon genast (trots deras immunitet emot sömn). Det sägs att de österländska alvkvinnor som somnat på en sådan pony blir som ett barn i huvudet ända tills dimponyn vill annorlunda. Fast andra legender säger att alvkvinnan blir mycket skönare av den sömn hon får av hästen. Vilken av dem som stämmer vet man inte.

Om en österländsk alvkvinna avväpnar sig inför ponyn, så kommer denna att släppa en kamrat som sover på den. stiger inte denne av, somnar denne igen.