FANDOM


Dwarf2

GnomerRedigera

Gnomerna är onda och illasinta varelser som lever i bergen och de oländiga skogarna nära bergen. Dessa varelser är xenofobiska och gillar inga andra än dem själva. De flesta gnomer är fega varelser, men när de hamnar i strid, fylls de av en blodlust som får dem att slåss för livet. Ingen vet exakt vilken gudom som skapade gnomerna. Det faktum att de av dvärgarna kallas för Dvegar, tyder på att de på ett eller annat sätt har ett förfluttet som dvärgarna vägrar tala om. Detta kan röra sig om att dvärgarna förlorat ett stort slag eller dylikt, då de är mycket känsliga om sådant. Gnomer har likt dvärgarna kraftig skäggväxt, men enbart schamaner och deras ledare tillåts ha ett skägg som är längre än stubb. Att inte raka sig anses oftast vara en utammning till stammens hövdig.

Gnomerna har under ett flertal tillfällen legat i krig med människorna, vilket numera kallas för gnomkrigen.

HistoriaRedigera

Gnomernas historia är omtvistad eftersom väldigt få pålitliga källor finns och deras egna historieskildringar skiftar ifrån mun till mun eftersom de inte skriver ner sin historia. De flesta Gnomer är dock överens om att den mest hatade av alla gamla fiender är Dvärgarna och de tycks ha en ovanlig förmåga att slå sig ner där det gamla folket hade sina boplatser. På Jantalas finns det också ett par platser som skildrar Gnomerna långt innan ens alverna vaknade, så det finns de som tror att Gnomerna kan vara ett experiment av det Gamla Folket.

RelationerRedigera

Gnomernas ord för relation översätts i de flesta andra språk till fiende som vi väntar på att få plundra. Detta visar också ganska bra hur gnomerna bygger sina relationer med de andra raserna. även om det finns fredliga gnomer så undergrävs deras relationer redan ifrån start av de gnomkrig som varit och av det faktum att gnomer i allmänhet är väldigt krigiska. Människor och gnomer fungerar mycket dåligt ihop då de oftast baserar sina åsikter på fördomar och dessutom så är de rivaler om de områden som de vill bo i.

FörmågorRedigera

Starkare än människor, smidigare än människor och tåligare än människor. I gengäld är de inte lika intelligenta, karismatiska och visa.Example