Tide of Thunder Wiki
Advertisement

Utseende

MirandaFace.png

The show must go on

mer alldagligt klädd

Miranda är en mycket vacker kvinna. Hon älskar att klä sig storstilat och har anammat en blandning av Las Vegas och cirkusstilen för sin showklädsel. Hon kan klä sig mer subtilt, men älskar att vara uppmärksamhetens centrum. Hon är ganska duktig på att sminka sig och gör det mer än gärna för att förstärka effekten av sitt utseende.

När hon ska köra show eller besöka Elysium tenderar hon att använda sig av sina showkläder för att dra till sig uppmärksamhet. Hon är inte helt under att förstärka effekten med en del Chimestry.

typisk elysium dräkt

Annars klär hon sig lite mer casual och det är inte helt ovanligt att se henne i en mer "dressed down" version av sin show-kostym. Om hon verkligen ska klä sig alldagligt tenderar hon också att försöka dölja sitt ansikte då hon är lätt igenkännlig på stadens gator. Hon föredrar hoodies och säckigare kläder vid sådana tillfällen.

Personlighet

Miranda älskar livet och den fest som livet är i hennes ögon. Ingen show är för stor och hon vill mer än gärna sprida glädje och förundran omkring sig. Bland det bästa hon vet är att få någon slagen med häpnad av hennes trick eller hennes krafter. Hon har lätt att bli vän med andra, men många ser henne också som oberäknelig och hon byter mer än gärna fokus från person till person. Mot sina sanna vänner är hon dock lojal och hon gillar att spendera pengar på extravaganta fester och dyra lyxigheter.

Hon har mycket svårt att säga nej till en show eller till något som låter henne få ta sin hämnd.

Trauman

Miranda har en hel del trauman. Hon är helt omedveten om att hennes mor sålde ut henne och vet inte ens om hennes far vet om detta. Även om hon verkligen vill se Ivan plågas och skickas in i den sista döden så är hon också livrädd för honom och om hon någonsin möter honom vet hon inte om hon kommer klara av det. Hon har också en viss problematik med magiker då hon en gång var en sådan själv. Vetskapen om att vampyrismen har tagit det ifrån henne har gjort att hon vänt sin sorg till ett sorts vridet hat. Hennes uppmärksamhetsbehov och hennes vilja att roa andra och göra en show av allt har också en del rötter i hennes traumatiska förflutna.

Bakgrund

profetian

En gammal hermetiker, som sedan blev Tremere, siade fram en profetia runt typ 900-talet.
en kvinna av solen och månen född
hår som natten med ögon som stjärnor
under midvintersolens högsta dag
när stjärnorna står i Hermes tecken
skall resa sitt [hus/klan] till stjärnorna


hennes blod skall [gjuta/flyta] och bilda makt
ett offer hon skall [utföra/vara]``
``för treenighetens makt
och föra sin fader närmare släktens skapare


Hermetikerna tolkade det som att hon skulle vara starten på en mäktig blodslinje. Tremere däremot har väntat på kvinnan de skall offra.

innan hon födds

Hennes mor, Minnerva Soldottr, hamnar i skuld till en mäktig Ventrue. Hon kan inte bryta skulden eftersom denne har en del av hennes själ i förvar.

När Caldwell får reda på att hon är skyldig ventrue sitt liv byter denne en förmögenhet i magiska föremål och tjänster för att få denne. Han ger henne en order "förför Delmar Måne och bär hans barn. Om det är en dotter är det mitt".

uppväxt

Miranda är född, enligt henne själv, 1904. Hon är en prodigy och sjukt duktig. Lär sig massor fort.

Kidnappningen

10-talet
Dagen hon fyllde femton anföll Tremere hennes hem. Ledda av Caldwells första childe, Ivan Blockovich, stormade de huset. Runt ett dussin vampyrer mötte final death och mer än tre dussin ghouls förintades under anfallet.

Fadern jade fått reda på att hans dotter var i fara och skyddat huset men modern fullföljde sitt förräderi och tog bort de starkaste skydden.

Ivan bröt sig in i Mirandas rum och kidnappade henne. Trots hennes motstånd bars hon iväg över hustaken och fängslades. Hon fördes iväg till ett mörkt slott någonstans på landsbygden och kastades i en mörk håla, täckt av skyddande besvärjelser och ritualer så att hon inte skulle kunna använda sin magi. Ivan hade fått i uppdrag att bryts ner henne och höll henne i mörker och slog henne dagligen för att få henne att ge med sig. En annan fånge vid namn Calvin Glover hölls fångad i en annan del av slottet än Miranda. Han var en fångad magiker vars expertis var att hela hölls där för att se till att Miranda förblev i samma fysiska skick som innan hon kidnappades. Misshandeln gjordes än värre av att han också använde Dominate på henne. Under en synnerligen lång natt lyckades hon bryta flera av besvärjelserna och brände Ivan svårt med sin magi. Som hämnd gick han längre än han gjort tidigare... Det tog dagar för helaren att återställa henne och därefter började de också använda en del droger på henne för att hålla henne förvirrad och mer hanterbar. Calvin Glover gjorde dessutom en del andra saker med henne när inte Ivan var nära. Det är osäkert om Ivan visste, men Calvin utnyttjade henne när hon var bunden eller på annat sätt oförmögen att försvara sig.

Därefter började Ivan utföra vissa experiment på Miranda med sin magi. Inget som permanent skadade henne, men det twistade henne och orsakade en del skador som var mycket svårläkta. Mycket av detta har Miranda förtryckt. Hon har svurit att hitta Calvin och förgöra honom för det han gjorde mot henne. På ett sätt är han en större plågoande än Ivan, då Ivan "bara" var våldsam.

Befrielsen

20-talet
Miranda vet inte hur länge hon hölls fången i fängelsehålan (2 år), delvis tack vare minnesförändringarna som Ivan orsakade. Hon är säker på att det var lite mer än ett år, men det kan ha varit mer. En mörk stormig natt så bröts plötsligt dörren upp av Caldwell, som "befriade" henne. Han lät henne inte veta att Ivan var hans childe och belönats med ett eget chantry som sista gåva från sin Sire innan denne tog en ny childe.

Caldwell var mildare mot Miranda, men gjorde det tydligt att han befriat henne av ett syfte och inte tänkte låta henne återvända till sitt tidigare liv. Genom manipulation och korruption vred han Mirandas sinne till att vara rädd för att återvända hem. Han blodsband henne också hårt till sig och såg till att hon lärde sig det hon behövde för att bli en lydig childe.

Efter ett par år, då hans klanfränder började bli otåliga så embracade han henne och tog in henne i Tremere runt 25 års ålder. Bara dagar efter detta började Tremere ha mer tur med sina förehavanden och planer som alla förutspådde skulle misslyckads gick plötsligt galant. Profetian tycktes stämma.

Under ett försök att skicka Caldwell in i final death visade det sig också att hon besatt förmågan att lära sig chimestry. Detta skedde under stress.

Fledgling

30-talet
Ett tag efter att hon blivit fledgling anlände en cirkus till staden de höll till i. Caldwell som en gång i tiden vuxit upp på en cirkus tog dit henne för att visa henne svagheten hos människor, men i själva verket ville han känna lite nostalgi. När de passerade en magiker som underhöll publiken med korttrick så frågade Miranda om hon fick pröva och till allas förvåning visade sig hon ha en naturlig talang för trick och trolleri. Hon bemästrade snabbt grunderna och det visade sig att hon var som född för att uppträda på cirkus. Trollkonstnären tog in henne och lät henne spela en oskyldig civil på scenen för att lura publiken och när Caldwell såg detta hände nått han absolut inte räknat med.

Han började bry sig om henne...

Caldwell hade tidigare själv vuxit upp på en cirkus och genomlevt stora svårheter tills han blev upptagen som ghoul i klanen Tremere. Att se sin childe vara allt det han själv någonsin velat vara fick honom att ändra sitt inställning och dödade hans ambition om att offra henne i klanens namn. Han informerade kort därefter klanen om detta och det skapade en klyfta. Hennes blotta existens hotade den fred som uppstått i Massasa kriget och hennes offer skulle vara det som gav dem alla mer makt och sänkte deras generation. Efter två år blev det tydligt att Caldwells politiska position inte höll för att skydda henne. Med tungt hjärta gav han över ansvaret för hennes uppfostran till en Malkav som en gång i tiden varit med i samma coterie som honom. Denne drev just en cirkus och hon fick arbeta som trollkonstnär medan Caldwell skötte det politiska spel som skulle städa upp situationen.

Cirkusen

40-talet till 60-talet
Malkaven som tog hand om henne i hennes sires frånvaro var Vidalia Rosaria. En italiensk kindred med ursprung i 1750-talet. Hon var en barnvampyr och styrde cirkusen genom dess ägare som också agerade som hennes farbror.

Vidalia såg direkt ett tillfälle med Miranda och lät henne både arbeta som lärling till cirkusens trollkonstnär men hennes utseende gjorde också stt hon passade perfekt som underhållning för några av dde rikare besökarna på cirkusen som förväntade sig mer än bara en show. Miranda protesterade mot detta, men Vidalia gjorde det tydligt att det var ett villkor för att hon skulle jobba på cirkusen. Miranda bet ihop och underhöll de män som besökte Vidalia.

  • Miranda mötte under sina resor en hel del kindred och en del annat som hon inte ksn förklara. Under en tågresa hittade hon resterna sv en kindred som slagits mot varulvar.
  • Mötet med sin riktiga familj
  • Sabbaten slog till emot cirkusen i ett försök att rekrytera en av de som arbetade där. Melinda var inte där utan ute på stan och inhämtade resurser.
  • The Curse!
  • vampyrjägare
  • hon hittar spår av Ivan och försöker spåra ner honom. Hon kommer till rätt stad, men de Tremere som bor i staden är ohjälpsamma. Hon lyckas få reda på att Ivan styr ett chantry någonstans i västra Europa.
  • hon möter en Ravnos som ogillar att hon har chimestry. Ravnosen ogillar henne starkt

Återkomsten hem och flykten till USA

70-talet och 80-talet
Efter att ha färdats runt över hela Europa och delar av USA återvände hon till sist hem. Det politiska klimatet var stelt men lugnt. Ungefär hälften av Tremere vill se henne offrad och ungefär hälften vill se henne vid liv och göra klanen starkare.

Under denna tid fick hon också delta i en ritual utförd av en hlgre rankad Tremere. Denna ritual tillhörde Path of tomuchbs vilket fick henne att svära på att aldrig använda den sortens ritual och blodsmagi igen. Denna utförded av Lareus Grodnik.

Hon hade hunnit bli en master performer, men tyvärr lämnade inte de vampyrjägare hon mött tidigare trots att hon övergett cirkusen. Kunskapen om att hans dotter levde fick också Delmar att jaga henne och han utfärdade en stor belöning på den som kunde ta henne till honom. Den förbannelse han lagt på henne började också drabba henne och hennes mänskliga allierade sveptes bort i sviterna av oförklarliga händelser.

De människor i staden med potential att bli vampyrjägare "råkade" komma över bevis i tid och otid och snart blev det konstanta arbetet med att hålla maskeraden för tufft för dem och hennes sire lämnade hemstaden tillsammans med henne och reste till USA för att bygga sig ett nytt liv. Vampyrjägarna och förbannelsen lämnade henne dock inte för att de lämnade Europa och efter ett par år så vart de tvungna att resa vidare. Efter ett synnerligen brutalt anfall erkände hon för sin sire att hon drabbats av en förbannelse och motvilligt beordrade han henne att själv flytta från stad till stad medan han arbetade på att bryta förbannelsen.

Rachel Black

Under flera årtionden så lever hon som kringresande underhållare med ett antal olika cirkusar. Vid slutet av 70-talet börjar dock ett mer bofast liv locka och under 80-talet arbetar hon på diverse olika klubbar som trollkonstnär. Hon jobbade som absolut mest på Portos Maximus i Atlantic City. Där kallade hon sig för Rachel black och med använde mycket smink och en annorlunda stil för att inte kopplas till sitt tidigare liv. Klubben brann ner under en mystisk brand som Miranda tolkade som vampyrjägarnas försök att ta livet av henne, vilket fick henne att lämna Atlantic City för Magnus karaktärs hemstad. I själva verket var det en annan vampyr som vampyrjägarna var ute efter och som investerat rätt kraftigt i klubben.

Mötet med Magnus karaktär

90-talet
Under ett besök i Magnus karaktärs hemstad så skedde en del spirituella händelser som fick prinsen att utlova en belöning till den som löste det. Tillsammans med Magnus karaktär så löste de detta och visade sig fungera som en bra duo som arbetar med spöken och andra bluffar. De arbetade för Camarillan och med detta under ett antal fall.

Ett av fallen de jobbade med kom att bli känt som "royal flush spöket". Detta var en exanställd som fejkade att ett spöke hade börjat haunta ett casino för att straffa den gamla ägaren. Tillsammans såg de till att den exanställda greps.

Camarilla agent

2000-talet
Efter att ha jobbat med ett antal fall så började hon hjälpa till att dölja maskeradbrott åt Tremere. Detta visade sig vara en naturlig talang för henne tack vare hennes träning som trollkonstnär. Hon hjälpte Tremere och sen även Camarillan. Genom detta fick hon sin status som Ancillae.

Under senare delen av detta årtionde besökte hon ’ven sin sire. Trots tiden som passerat hade de fortfarande en bra relation. Under denna tid fick Melinda ett mystiskt brev som antydde att allt inte var som det skulle med deras relation men hon lyckades aldrig bevisa något och har inte nog med info för att bilda sig en seriös misstanke.

Showbiz och kändisskap

2010-talet
Hon mötte (maffiakontakten) under börjqn av 2010 under en show i en stad inte alltflr lpngt ifrpn Houston. När de såg vsrandra föll de lite för vsrandra och de hade et kort stor.igt förhållande som ledde till att hon fick showa på hans brölopp. Även om hans fru ibte gillar miranda sp har de förblivit vönner. De byter småtjänster och iinfo samt ungps ibland. Han misstönker att hon ör mer än hon verkar.

Under tidigt 2015 grundades klubben Lady Luck i staden Houston och Miranda blev anställd som deras stora artistnummer efter en synnerligen imponerande show. Hennes åratal av jobb under 2010-talet med diverse olika scenshower gjorde att hon drog till sig folk och snart var hennes kändisskap tydligt. Det är där hon huserar och arbetar precis innan händelserna i Houston sker...

Under händeserna i Houston blir hon beordrad att undersöka det som hönde i kloakerna en månad innan. Nör hon och jennifer hittar erics abde är hon en viktig del i stt återkslla hans ande in i en kropp

Under denna tid fpr de bla se lite qv fleurs minnen. Blandat led deras egns. De ser jennifers relstion med hennes sire och lite av den misshandel som miranda utflrdes av. Från eric fpr de se hur hsn qnvänder presence inför folk och ifrpn fleur fpr de se hur han pkallsr någon frm sv demon.

Då demonen tycks vara lös får de order att försöks fpnga denne. Tillsammans med de andra två försöker hon sen reda ut vad som hönder med de tjejer som lämnades levande efter nicolas fleurs fadäs.

Efter att ha gjort efterforskningar så besökte de skolan. Dör råkade en sv tjejerna könna igen erics kropp och miranda fick köra en full presence för att kunna kidnappa tjejen och erbjuda henne en del i showen. Dagen efter leddelade dock eric att han blivit dominatad av tjejen och att hon nu cet mer ön hon boede. Miranda upptöckte hon var skuggad av ett par skumma snubbar. Efter stt ha försökt slp ner dem drensade miranda och jennifer pch hon bröt ihop när hon vaknade och har försökt ringa caldwell

Advertisement