FANDOM


Tenev su Elisari
Spelare: Rikard Födelsår:
Ras: Alv (Pyaralv)
Yrke: Oberoende magiker (Helare, Fototrop, Besvärjare, Nekrotrop m.m.)
Styrka:

Tålighet:

Rörlighet:

Personlighet:

Psyke:

Vilja:

Bildning:

Syn:

Hörsel:

10

14

12

15 (14)

17

16

13

13

12

Lojalitet:

Heder:

Amor:

Aggressivitet:

Tro:

Generositet:

Rykte:

Tur:

Förbannelse:

11 (Ador (+3))

7

7

16

12 (Cyvon)

13 (Ador (+3))

25 (Svartkonstnär, Hjälte, Nakenryttare)

6

20

UtseendeRedigera

Tenev är en medellång Pyaralv som klär sig för att smälta in där han befinner sig. Detta brukar oftast innebära att han klär sig som en adelsman, men att klä sig som en tiggare skulle han inte känna sig obekväm i så länge hans umgänge också gör det.

Tenev su Elisari

Tenev i ett av de väldigt få tillfällena utan sin rustning på. Därav den bistra uppsynen.

Personer som känt honom länge lägger efter ett tag märke till att Tenev ofta har ett väldigt neutralt ansiktsuttryck när han talar med andra, och att han sällan visar utåt när han blir irriterad på något eller någon. 

PersonlighetRedigera

Tenev är en dedikerad helare, bland annat, vilket visar sig i hans vilja att hela och hjälpa folk med fysiska skador och/eller sjukdomar. När han som ung nedkämpade en mäktig fiende blev han något av en hjälte för folket där han växte upp, vilket i sin tur sporrade hans vilja att hjälpa folk mer. Han ger ofta bort de gåvor han kommer över i sina resor till sin pengaglade (girige) vän Ador Nevesir.

Efter Tenev en gång fick sin själ inte bara metaforiskt, utan även praktiskt söndersliten av en demon har han blivit bra mycket mer aggresiv. Eftersom Tenev inte har någon vidare imponerande fysisk makt kommer han istället att försöka straffa de som bråkar med honom med magi (om det inte uppenbart skulle sätta honom i värre situation). Skulle inte detta fungera kommer Tenev att spendera tid och resurser för att få personen att ångra att den bråkade med Tenev, exempel kan vara inhyrning av gängmedlemmar för att ge personen eller någon av hens familjemedlemmar ett kok stryk, sätta rättvisan på rätta eller fabricerade spår m.m. Om det dock skulle vara en av de få personerna Tenev gillar som förorättar honom kommer han att vara passivt aggresiv, och hitta på mer eller mindre fyndiga sätt att jävlas med dem innan han är nöjd med sin hämnd, exempelvis förstöra spännrämmar på en marsch, supa personen för full och göra bort den m.m.

Tenev är numera en religiös man och kommer att be till Cyvon om råd eller förlåtelse, men oftast för att be för Adors och/eller hans offers själar. Tenev har egentligen inte något större intresse av att sprida Cyvons ord eller konvertera andra personer till hans religion, det är något varje person själv måste komma fram till. Tenev ogillar av den anledningen de missionerande religionerna som finns på mundana, och han ser ingen vits med gudstjänster m.m. Ens religion är varje enskild persons ensak är Tenevs mening, och så länge du inte ger mig skit eller försöker bestämma över mig behöver jag inte förvrida din kropp och döda din familj.

Tenev kan för övrigt verka väldigt possessiv kring Ador och verkar nästan överbeskyddande i vissa lägen. Detta är troligtvis för att han känner en sådan tacksamhetsskuld till Ador för alla gånger han räddat Tenevs liv. Dessutom är Ador hans enda riktiga vän, vilket han som alv värdesätter extra högt.

Att se Tenev utan sin rustning på sig är endast förunnat de personer som går på så fina fester att det inte finns några som helst anledningar för vakterna att inte kasta ut alver i full stridsmundering på sig. Samma fester måste naturligtvis vara värda obehaget Tenev känner utan rustning på sig genom att vara exempelvis Adors födelsedagsfest eller en senatmedlems fest.

Tenevs många skillsRedigera

Tenev är en mäktig besvärjare som behärskar Bio-, Nekro-, Nomo-, Skoto-, och Fototropi. Att han dessutom är bra på annat än magi vet inte så många om. Tråkigt nog för Tenev har han en närmast onaturlig otur, vilket brukar visa sig inte minst när han kastar magi.

Den grekiska tragedin som är Tenevs livRedigera

Efter att ha vuxit upp hos sin släkt i Consaber och fått en redig Pyarlavisk uppfostran och skolgång gav sig Tenev ut för att se världen och hjälpa den. Snart mötte han Ador Nevesir och en riddare precis efter de plundrat några gravar i en ödelagd stad. Efter det blev Tenev snabbt av med ena armen och Ador gjorde en pakt med en demon för att Tenev skulle överleva. Dessa händelser satte snabbt och effektivt standarden för Ador och Tenevs vidare äventyr, och även fast platserna och omständigheterna ändras har den grundläggande händelseutvecklingen varit lika förutsägbar som en eventuell Drunokisk invasion av Jargien.

Att han mötte Ador var kanske det bästa, men definitivt det sämsta, som hänt Tenev.

För en mer detaljerad lista över de obehag Tenev utsatts för sedan han träffade Ador, se Dark Tenev.

BakgrundRedigera

FamiljRedigera

Är släkt med Alanthil och med Gaelderani genom hus Elisari.

DataRedigera

Grundslag: 14, 11, 9, 11, 11, 16, 9, 15, 12

Familj: Inget speciellt

Föräldrar:Far (95 år, död), Mor (98 år, död)

Två Äldre syskon:Bror (58), Rainel (bror, 65)

Mentor: Hemlighetsfull (-2 heder), Inflytelserik mentor (-1 förbannelse, +1 kontakt, +2 rykte), bortom skogarna

Kontakter: Syskon som är bråkmakare (Res 10), Genom en Präst (Res 10) som han känner yrkesmässigt, känner Tenev en dvärgisk Siare som gör exakta spådomar om framtiden men är förbannad att göra dem han siar åt till sina ärkefiender (Res 7), Barndomsvän med välbärgad handelsman (Res 14)

--------
1 -- Förmögen 57 900 silver, 160 guld ,1800 silver bankväxlar
2 15 Föremål  21 Hemlighet
3 2  Börd   47 Ärvd lågadlig, men fadern har en högadlig som kommer gå till den äldre brodern
4 91 Händelse 50 Monsterdräpe (+2 rykte)
5 -- Föremål  33 Borgruin: En gammal förstörd borg i anslutning till Adors familjs förläning.  
6 60 Fysisk  50 Nattseende
7 53 Fysisk  34 Gifttålig (-Ob1T6 mot gifter)
8 19 Förmögen 40 675 silver, 40 guld
9 98 Nackdel  62 Olyckskorp. 3 i tur
10 07 Föremål  63 Uthålligt riddjur. Alvhäst med +2 utmattningskolumner (död, såklart)
11 06 Föremål  60 Dolkjäveln (den förtrollade dolken som har +Ob1T6 mot kronotropi och har ingraverat ett budskap om alvernas gamla religion).
  76 Äventyr  34 Skattsökare. +1 tur. Vapen med särskild egenskap (beryktat) som är ett alkemiskt experiment.
* 74 Äventyr  77 Bortbytingen. +10 enheter överlevnad, blev vän med skogsväsen som kontakt.
--------
 B -- Nackdel    Haltar, (FÖR -2)

Det här är den riktiga sidan för Tenev. Om du menar Tenev den Tursamme, se länken.